![]() |
Różnica między Domeną, a Hostingiem? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Obrót domenami (/Forum-Obrot-domenami-253) +---- Dział: O domenach (/Forum-O-domenach-241) +---- Wątek: Różnica między Domeną, a Hostingiem? (/Temat-Roznica-miedzy-Domena-a-Hostingiem-61603) Strony: 1 2 |
Różnica między Domeną, a Hostingiem? - xJAmaTOx - 02-12-2012 10:55 Witam. Wiem że mam od tego google, ale wolałbym jakby mi ktoś to bardziej przybliżył. Otóż.. kupuję domenę, wybieram nazwę itp. I do tego potrzebny jest Hosting? RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - yazir - 02-12-2012 11:00 Hmm spróbuję łopatologicznie ![]() Domenę przypisujesz za pomocą DNS do konkretnego hostingu. Jeśli nie miał byś domeny na zarabiam.com wchodził byś za pomocą adresu IP którego nie zapamiętasz tak łatwo jak domeny. A hosting to miejsce gdzie trzymasz zawartość strony, pliki, konfiguracje, obrazki i inne śmieci. Jak chcesz założyć stronę to potrzebujesz też hostingu ![]() Jak chcesz zarabiać na parkingu to przypisujesz domenie dnsy np sedo czy namedrive i czekasz na zyski ![]() RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - xJAmaTOx - 02-12-2012 11:03 Hmm.. Przypuśćmy że kupuję samą domenę na AZ.pl wybieram nazwę i wgl.. Bez Hostingu. I co wtedy? RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - yazir - 02-12-2012 11:06 I wtedy masz domenę ![]() ![]() Ale bez hostingu nie postawisz strony www RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - xJAmaTOx - 02-12-2012 11:16 No tak ;d Jakoś Ciężko mi to 'wchodzi' HM. np: Zakładam domenę na Az.pl za tam ok 14zł/rok. No i jeżeli nie kupię hostingu to nie będę mógł wejść na tą stronę? RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - yazir - 02-12-2012 11:18 Na az 3 domeny pl masz chyba za free ![]() Tak jeśli nie kupisz hostingu nie będziesz mógł wejść dostaniesz komunikat o tym że domena nie jest skonfigurowana RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - xJAmaTOx - 02-12-2012 11:25 Ja akurat potrzebuję .com ![]() Okk.. chyba kupię domenę na az.pl a następnie hosting na innej stronie. Może się połapie. Dzięki ![]() RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - yazir - 02-12-2012 11:27 Możesz próbować polować na fanpage az na darmowe domeny ![]() ![]() Plus chyba jakieś pomo jest na hosting. Jak nei robisz nic z php etc to weź sobie hosting wieczysty za free jest ![]() RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - xJAmaTOx - 02-12-2012 18:08 OK. domene wykupiłem na AZ.pl, Hosting webd.pl I teraz jak mam podpiąć tą swoją domenę? http://scr.hu/5yo/wdusz RE: Różnica między Domeną, a Hostingiem? - surfer0700 - 03-12-2012 16:57 No to teraz wchodzisz na AZ.pl , wybierasz swoją domenę i podajesz adresy DNS hostingu który kupiłeś - w tym przypadku webd. Po podaniu DNSów na az.pl. wchodzisz do panelu hostingu na webd.pl i tam dodajesz nową domenę wchodząc w "DOMENY PODPIĘTE" --> Dodaj nową i jazda ![]() |