Alkohol - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Alkohol (/Temat-Alkohol-39621) |
Alkohol - Underlay - 06-07-2011 22:27 Witam Mam takie małe pytanko: czy ja jako niepełnoletni mogę pić piwo bezalkoholowe? RE: Alkohol - n1dor - 06-07-2011 22:31 Ty jako nieletni mozesz pić piwo alkoholowe. Jak mieszkasz w Warszawie to napisz na prv dam Ci miejscówki. Piwo BEZalkoholowe zawiera śladowe ilosci alkoholu, tak wiec teoretycznie zgodnie z prawem POLSKIm nie mozesz, ale praktycznie tak. W niemczech jest limit od 16 lat. RE: Alkohol - drakula - 06-07-2011 22:33 Możesz ale bezalkochole cioty pija RE: Alkohol - n1dor - 06-07-2011 22:36 Tak jak wyzej, tylko ze nie ma piwa bezalkoholowego Jak widzisz psy czy miejskich to porostu chowaj piwo i fajki. Pij zawsze większa grupa na dworze, bo wtedy nie chce im sie spisywac kazdego po kolei. + piwa bezalkoholowego nie ma sensu pic, jak napisal drakula tylko cioty pija bezalkoholowe piwo (chyba ze później prowadza samochod czy motocykl) Jesli pomogliśmy daj piwko (polecam Łomża zwykła albo miodowa ) RE: Alkohol - sl0910 - 06-07-2011 23:21 Jeśli Ci rodzice pozwolą, to możesz. A tak na serio, to kiedyś (jak jeszcze miałam takie problemy hihi ) jak chciałam kupić jakieś piwo bezalkoholowe to mi ekspedientka nie chciała sprzedać... Moim zdaniem z bezalkoholowym jest jak ze słodyczami, niby alkohol jest, ale nic nie poczujesz. Równie dobrze można zabronić dzieciom sprzedawania i jedzenia wiśni w czekoladzie, bądź innych czekoladek. RE: Alkohol - paskur - 07-07-2011 00:41 ja bym sie zastanawial czy jako niepelnoletni moge pic normalne ;] jesli juz chcesz robic sobie wioche bezalkoholowym to popros rodzicow zeby i kupili i poszpanujesz na gg ;] RE: Alkohol - n1dor - 07-07-2011 08:32 Wnioskując jeśli chcesz pić piwo pij ŁOMŻE alkoholową. Kupno piwa w sklepie nawet bez skończonych 18 lat to przecież żaden problem. Policja jeśli widzi Cie z piwem, to poprostu bedzie Ci kazała je wylac w najbardziej optymistycznej opcji, a najmniej optymistycznej jeśli bedziesz juz naje*** piwem tak ze nie bedziesz w stanie chodzic to wieźmie Ciebie na komisariat i kulturalnie podwiezie Ciebie do twojego mieszkania. Tak wiec jeśli chcesz pić piwo to pij! Wakacje są a życie jest jedno ! RE: Alkohol - Lubelak - 07-07-2011 09:00 po 1 Nie nazywaj tego piwem po 2 Zapytaj rodziców a nie forum RE: Alkohol - olennnkaaa - 07-07-2011 11:13 Hm. Mnie się wydaje,że nazwa "piwo bezalkoholowe" mówi sama przez siebie... :| jest BEZ ALKOHOLU więc może pić je każdy. Jak Cię z nim zauważy policja to nic Ci nie zrobi bo nie mają się do czego doczepić. RE: Alkohol - makos19955 - 07-07-2011 12:24 jakie z was lamusy.. Po co pić browra bezalkoholowego ??? Nie możecie pić normalne piwo. I tylko cioty sie pytają rodziców. |