mBank ekonto - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Banki (/Forum-Banki-237) +--- Wątek: mBank ekonto (/Temat-mBank-ekonto-26733) Strony: 1 2 |
mBank ekonto - pavixion - 07-10-2009 18:26 Witam chciałbym się zapytać jak założyć ekonto w mBanku nie mając 18 LAT. Zapytacie po co e-konto jak dla nieletnich jest konto izzy bez problemowo itd. Też bym tak zrobił ale nie teraz. Obecnie mam skończone 17 alt do 18 alt brakuje mi 4 miesiące , mam dowód osobisty który będzie aktywny 5 alt. Czyli nie muszę wymieniać.itd. I jak to zrobić rok urodzenia zmienić z 92 na 91 czy co bo juz miałem kiedyś założyć tam konto 2 miesiące temu ale jakoś odpuściłem sobie a do zarabiania w internecie jest konieczne i potrzebne konto bankowe. Tak więc słucham pomysłów co robić by to jednak konto założyć. - BizNET - 07-10-2009 21:20 Nie jest to możliwe, a podawanie fałszywych danych może się źle skończyć. Nie rozumiem jaki jest sens zakładania ekonta skoro izzy konto posiada wszystkie podstawowe funkcje co ekonto. Załóż izzykonto a po 4 miesiącach zmienisz je na ekonto. PS. Jak zarejestrujesz się z tego linka: http://www.mbank.net.pl/9337 Dołożę Ci na nowe konto 10-15 zł ;-) - pavixion - 08-10-2009 10:44 Czyli jak to wygląda składam wniosek o te izzy konto a za 4 miesiące co zrobię ?? Nowe otworze czy jak. Aha i jak wygląda procedura izzy konta przez kuriera ? RE: mBank ekonto - Corleone - 30-01-2011 19:28 Witaj! Poszukałem troche na stronie Mbanku i oto co znalazłem: Cytat:Skończyłeś 18 lat? Jednym słowem wygodniejsze dla Ciebie było by eKonto i możesz je założyć za pomoca telefonu czy tez jak wspomniałeś kuriera Dam Ci link abyś sobie wszystko porównał. Kliknij tu! Myślę że choć trochę pomogłem Pozdrawiam! RE: mBank ekonto - Leopard - 30-01-2011 21:58 Może nie jestem specjalistą, ale ja mam izzyKonto w mBanku i muszę powiedzieć, że nie działają za szybko. Czasem pieniądze pobierane na przykład w celu autoryzacji karty debetowej w iTunes są zablokowane na karcie po 3-4 tygodnie. Zresztą to samo uważa mój tata, która ma normalne konto w tymże banku. RE: mBank ekonto - Marello - 30-01-2011 23:43 Ja mam od dłuższego czasu izzy Konto i działa bez zarzutów operuje kartą, i nie mam żadnych problemów z oczekiwaniem na transakcje czy przelew jak będę miał 18 lat to może przejdę na eKonto ale nie koniecznie ponieważ te konta niczym się nie różnią oprócz kart i limitów transferu kasy. Byłem się dowiadywać i jak nie będę chciał przechodzić na inne konto po osiągnięciu pełnoletności to izzy mogę mieć nawet do 80 - tki RE: mBank ekonto - Lubelak - 31-01-2011 20:20 Również mam izzy Konto i bardzo je polecam jedyny - to mało darmowych bankomatów u mnie (1 jest). Ale tak nie mam żadnych problemów RE: mBank ekonto - simon002 - 03-02-2011 00:23 Na Twoim miejscu poczekałbym te 4 miesiące... Sam korzystałem z izzyKonta przed 18stką. Zakładałem w wieku 16 lat na legitymację szkolną. Przyjechał kurier z Siódemki, podpisałem umowę i już. Tak samo założysz eKonto. Z tym, że na dowód osobisty oczywiście. No i na pewno odpada tu ściema z dodaniem sobie latek. Niby kurier, ale z tego co pamiętam sprawdził moją tożsamosc. Obejrzal legitke itp... Teraz od miesiąca korzystam już z eKonta. Ale w moim przypadku procedura jego założenia była znacznie prostsza Jako, że bylem juz zweryfikowanym klientem wystarczył telefon. Tak jakby umowa ustna, bo wszystko było nagrywane. Musiałem tylko w serwisie mBanku w necie zmienić dokument na dowod os w opcjach. W sumie to mBank mnie wyręczył. Samemu jakoś nie chciało mi się zabrać do zakładania tego eKonta. W końcu otrzymałem telefon od konsultanta, który zaproponowal mi zalozenie eKonta. A bo jestem już pełnoletni i w ogóle... Póki co nie ma dla mnie zadnej różnicy w korzystaniu z rachunku bankowego, bo nadal robię tylko przelewy... Nie korzystam z kredytów, ubezpieczeń, lokat itp. itd... ale i na to przyjdzie czas D Ale tak jak mówię. W twoim przypadku nie ma sensu zawracać sobie głowy izzyKontem. Na Twoim miejscu przepękałym te 4 miechy. Takie jest moje zdanie. No i pamiętaj! Nie rób jaj z tym swoim wiekiem! RE: mBank ekonto - geps4 - 02-12-2011 20:13 Jak masz jakieś pytania do wal do mnie śmiało. Sam mam IzzyKonto i eKonto w Mbanku. Dodatkowo, zakładając konto, możesz jeszcze zarobić, bo działam w programie partnerskim. Daj znać na PW RE: mBank ekonto - Madroxx - 04-12-2011 23:22 Ja zakładałem konto w mBanku jak miałem 15 albo 16 lat, akurat dawałem dowód ale to różnicy nie ma. Lepsze jest izzykonto bo jest pozbawione opłata za np. kartę a w eKoncie już chyba trzeba płacić. |