Biznes na wsi - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Pomysły na biznes (/Forum-Pomysly-na-biznes-444) +--- Wątek: Biznes na wsi (/Temat-Biznes-na-wsi-171078) Strony: 1 2 |
Biznes na wsi - Kubaka2424 - 16-03-2021 10:12 Witam posiadam dwa duże pomieszczenia chciałbym coś tam otworzyć lecz mechanika odpada zbyt dużą konkurencja. Co można by było otworzyć Wioska liczy około 2500 mieszkancow. RE: Biznes na wsi - itmaster - 16-03-2021 11:55 Ale myślisz koniecznie o czymś usługowym, czy np. o jakieś produkcji, hodowli czegoś? RE: Biznes na wsi - Kubaka2424 - 16-03-2021 12:46 Co by się opłacało myślałem nad hodowla czegoś. RE: Biznes na wsi - itmaster - 16-03-2021 13:18 Jeśli chodzi o hodowlę, to czytałem kiedyś o hodowli ślimaków, fajna i nietypowa nisza, wręcz egzotyczna Tylko właśnie, trzeba do tego mieć przestrzeń i budynki. Czego niestety nie mam, ale jeśli byłbym rolnikiem i miał potrzebną infrastrukturę, to bym spróbował. Lepsze to niż coś pospolitego, z czego kasa mała "bo wszyscy to hodują". Jest też parę firm w Polsce, które dają know-how i skupią ślimaki, które potem idą na eksport, głównie do Francji. Tutaj przykład takiej firmy - https://www.snailsgarden.com/wycieczki-grupowe/hodowla-ślimaków.html RE: Biznes na wsi - Kubaka2424 - 16-03-2021 13:25 Czytałem dużo opinii o tych hodowlach dużo osób skarżylo się że kupić łatwo sprzedać drożej dużo umiera koniec końców zarabia tylko firma sprzedającą mlode. RE: Biznes na wsi - qwerty_89 - 16-03-2021 22:01 Natknąłem się kiedyś na jakimś forum na kalkulacje dla biznesu polegającego na uprawie iglaków (np. tuja szmaragd). Mieszkasz na wsi, więc prawdopodobnie dysponujesz niezbędną przestrzenią (ogrodzony teren), wejście w biznes nie jest kosztowne, z każdym kolejnym rokiem iglaki większe i tym samym droższe, więc ewentualne straty w roślinach mogą być zrekompensowane wyższymi cenami sprzedawanych krzewów. Zainteresowanie domami obecnie rośnie, więc nie powinno być też problemu ze zbytem. RE: Biznes na wsi - Zasiu - 16-03-2021 22:37 Też słyszałem, że z tymi ślimakami to ciężki biznes. Lumpeks? Jest to wieś gminna? Zjeżdżają się tam mieszkańcy z innych wsi? Jest to w centrum? Jeśli nie to wydaje mi się, że kiepsko. Lokalizacja ma znaczenie. RE: Biznes na wsi - rachman - 17-03-2021 00:19 Lumpex - można przeprowadzić wywiad. Popytać, sklepową poprosić by popytała o zainteresowanie itp.? W sumie można popytać ludzi co by im się "przydało" może całkiem ciekawą niszę znajdziesz RE: Biznes na wsi - Anziej - 17-03-2021 07:46 Najlepszy biznes to kury i sprzedawać jajka RE: Biznes na wsi - itmaster - 17-03-2021 07:57 (17-03-2021 07:46)Anziej napisał(a): Najlepszy biznes to kury i sprzedawać jajka No, to dobry pomysł. Tym bardziej że są pomysły odnośnie zakazu chowu klatkowego kur niosek w całej UE. To może podnieść cenę, albo dużo łatwiej będzie sprzedać takie jajka z własnego wybiegu. Co do ślimaków, tylko zarzuciłem temat. Może i nie jest to takie proste na jakie wygląda |