![]() |
Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? (/Temat-Kara-grzywny-lub-wiezienie-za-konkurs-na-facebooku-166049) Strony: 1 2 |
Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Soplica - 16-01-2020 18:29 Witam. Czy to prawda, że jeśli zorganizuję się konkurs na facebooku bez pozwolenia izby celnej można dostać karę grzywny a nawet pójść do więzienia. Organizuję konkurs w stylu polub post, udostępnij posta i dołącz do grupy by wygrać "jakaś rzecz". Oczywiście tej nagrody nie wręczam. Czy może spotkać mnie kara czy co najwyżej usunięcie fanpage'a? Proszę o odpowiedź ![]() RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - rachman - 16-01-2020 19:04 Przeczytaj: https://www.smolar.pl/roznice-miedzy-loteria-a-konkursem Odnośnie niewręczenia nagrody... Czyli co? Masz zamiar dokonać oszustwa? 8-/ RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Soplica - 16-01-2020 19:08 (16-01-2020 19:04)rachman napisał(a): Przeczytaj: No bo ja tworzę konkursy na zasadzie, że jeśli do jutra grupa osiągnie 20.000 członków zostanie wylosowana nagroda, a takie liczby są nierealne. A chętni i tak się znajdą do wzięcia udziału w konkursie. A więc zmierzam do tego, że nie wręczam nagrody jeśli cel nie zostanie spełniony. RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Zły_Szeląg - 16-01-2020 19:26 Moim zdaniem mała szansa żebyś miał problemy tak działając, bo to nie jest loteria i nie dochodzi do losowania. Pewności nigdy mieć nie można, ale na 99% Ci się upiecze ![]() RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - rachman - 16-01-2020 19:42 Czyli losowość a to tak oznaczać może kłopoty karno finansowe. Druga sprawa skoro z góry zakładasz i to Twój cel by nie dać nagrody to w mojej ocenie też może być odebrane jako oszustwo. Wiesz ja też mogę wymyśleć konkurs obiecując dom na Seszelach organizując go tak by nikt nie mógł wygrać i na tym dużo zyskać... Ty robisz mniejszy kaliber oszustwa ale to i tak może zostać odebrane jako oszustwo jeśli nie ma szans na spełnienie kryteriów. Czy ktoś to wyczai to inna sprawa ale bądź świadom po prostu jakieś ryzyko istnieje. RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - umpek - 16-01-2020 19:51 Ciekawe niby w jaki sposób będą to weryfikować, równie dobrze można podstawić własne osoby jako wygranych. RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Soplica - 16-01-2020 19:52 (16-01-2020 19:51)umpek napisał(a): Ciekawe niby w jaki sposób będą to weryfikować, równie dobrze można podstawić własne osoby jako wygranych. No właśnie ludzie tak robią, ale samo w sobie zorganizowanie takiej loterii bądź konkursu jest nielegalne. RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - rachman - 16-01-2020 22:56 Pewnie że można... wszystko można... tylko niektóre rzeczy tylko raz ![]() Robią, kombinują na wiele sposobów... Nie oglądaj się na innych bo w razie wpady Ty będziesz udowadniać czy wszystko jest legal ![]() ![]() Ryzyko wpadki malutkie ale zawsze jest. Grunt to działać świadomie by potem nie piszczeć jak .... że ja nie wiedziałem tylko brać na klatę ![]() RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - transformice100 - 16-01-2020 23:27 To, że komuś się udaje nie znaczy, że i Tobie się uda ![]() Szansa na to, że w ogóle komuś będzie się chciało zająć sprawą - weryfikować czy przeprowadzone jest legit itd. jest bardzo mała. Ale no jednak zawsze jest ![]() Ps. Chciałem pooglądać Twoje forum ale to link z FA ![]() RE: Kara grzywny lub więzienie za konkurs na facebooku? - Soplica - 17-01-2020 19:49 (16-01-2020 23:27)transformice100 napisał(a): Ps. Chciałem pooglądać Twoje forum ale to link z FA Heh. Kiedyś jak próbowałem obejść blokowanie linku afiliacyjnego na faceboku to ustawiałem przekierowanie by sprawdzić czy się uda. Od tamtej pory nie chcę mi się tego usuwać ;p |