Patek - uwaga scammer - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Patek - uwaga scammer (/Temat-Patek-uwaga-scammer-162136) Strony: 1 2 |
Patek - uwaga scammer - Milionaree - 17-04-2019 18:30 W skócie - założyłem temat odnośnie tego, jak zacząć zarabianie, Patek odezwał się do mnie na pw, wszystko było ok, ładnie się dogadywaliśmy, chciał "wtajemniczyć" mnie w afilacje, zaproponował zakup hostingu, proponowałem mu nazwy, on sprawdzał dostępność domen itd. Kilka dni później wysłałem mu wcześniej obiecane 10zł, za które zakupi dla mnie ten właśnie hosting - miał tego dnia grilla więc napisał, że pogadamy wieczorem (7 kwietnia). Dziś (17 kwietnia) - 0 kontaktu, nie odpisuje ani na gg, ani na PW. Screeny rozmowy: https://imgur.com/a/SkTLD7O RE: Patek - uwaga scammer - Majka - 17-04-2019 18:35 @[Patek] pomóż koledze! RE: Patek - uwaga scammer - xdax1 - 17-04-2019 18:40 Cytat:...obiecane 10zł, za które zakupi dla mnie ten właśnie hosting - miał tego dnia grilla... Wszystko jasne, brakowało mu pare zł na piwka RE: Patek - uwaga scammer - precell - 17-04-2019 20:03 To niewiarygodne jak ludzie potrafią się zeszmacić dla paru złotych... RE: Patek - uwaga scammer - Agent Smith - 18-04-2019 07:37 Oszustwo na 10zł. Naprawdę robi wrażenie. RE: Patek - uwaga scammer - mikiniki - 18-04-2019 07:41 (18-04-2019 07:37)Agent Smith napisał(a): Oszustwo na 10zł. Naprawdę robi wrażenie. Od małych się zaczyna, kończy się w więzieniu Także każde przebłyski oszustw, powinny być tłumione w zarodku tutaj jak i wszędzie. RE: Patek - uwaga scammer - mahuzz - 18-04-2019 08:58 Wczoraj myślałem że się gość odezwie. @[Patek] napisałeś tutaj prawie 500 postów, żeby oszukać człowieka na 10zł? Autorze tematu, nawiązując do wczorajszego czatu - nikt się nie śmiał z Ciebie. Chodziło o sam fakt oszustwa na 10zł. Każde oszustwo powinno się zgłaszać. Byłem pewny, że w tym roku w dziale scam nie zdziwi mnie już nic. Widocznie się myliłem i boje się pomyśleć, co będzie następne RE: Patek - uwaga scammer - Ropsont - 18-04-2019 09:06 No po prostu nie mam słów... chodzi o 10 złotych, więc nie mogę zrozumieć jednej rzeczy - gość jest online na forum, przynajmniej tak pokazuje w jego profilu. Dostaje więc PW oraz informacje o oznaczeniu w temacie i cisza? O 10 złotych? Naprawdę jest to dla mnie niewiarygodne, 10 złotych to można na tym forum w chwile zrobić, wykonując jakieś mikrorejestracje, konta itd. Mógłby zwyczajnie napisać, że zapomniał o sprawie i szybko odesłać kasę by się oczyścić. A tak to konto 500 postów na 10 złotych? Naprawdę niewiarygodne rzeczy się tu dzieją i zastanawiam się teraz nad tym czy jeśli ktoś ma odpalone forum na jednej z np. stu zakładek na telefonie to nie jest tak, że pokazuje go online, a tak naprawdę ta osoba może wcale na forum nie przebywać, więc nie widzi powiadomień? RE: Patek - uwaga scammer - Milionaree - 18-04-2019 09:46 (18-04-2019 08:58)mahuzz napisał(a): Autorze tematu, nawiązując do wczorajszego czatu - nikt się nie śmiał z Ciebie. Chodziło o sam fakt oszustwa na 10zł. Każde oszustwo powinno się zgłaszać.okej, może wczoraj wieczorem mnie troche poniosło, coś źle przeczytałem, ale jakąś godzine po dodaniu posta na czacie (nie pamiętam nicków) 2 osoby miały z tego beke typu "haha, biedak stracił 10zł i teraz nie wie co z życiem zrobić" itp. RE: Patek - uwaga scammer - xmaniek6 - 18-04-2019 09:51 (18-04-2019 09:46)Milionaree napisał(a):(18-04-2019 08:58)mahuzz napisał(a): Autorze tematu, nawiązując do wczorajszego czatu - nikt się nie śmiał z Ciebie. Chodziło o sam fakt oszustwa na 10zł. Każde oszustwo powinno się zgłaszać.okej, może wczoraj wieczorem mnie troche poniosło, coś źle przeczytałem, ale jakąś godzine po dodaniu posta na czacie (nie pamiętam nicków) 2 osoby miały z tego beke typu "haha, biedak stracił 10zł i teraz nie wie co z życiem zrobić" itp. Ja jestem jedną z tych osób tak samo, nie śmieliśmy się z ciebie tylko z faktu oszukania na te 10zł. Dobrze zrobiłeś trzeba tępić takie osoby Nie bierz wszystkiego na poważne co piszemy tam na dole O i tak możliwe, że ma otwartą kartę i włączony tel lub komputer i jest ciągle online |