Poradnik Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Poradnik Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK (/Temat-Odbierz-swoje-Pieniadze-dla-POSIADACZY-KONT-ING-PKO-BP-i-GETIN-NOBLE-BANK-UOKIK-159395) |
Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - Admin - 07-11-2018 16:33 Heja wszystkim, tytuł klikbajtowy ale w pełni zgodny z prawdą - każdy posiadacz konta ING który był jego właścicielem pomiędzy 1 stycznia 2014 a 1 marca 2017 otrzyma ZWROT pobranych środków za wielu transakcji czy opłaty związane z kartą naliczone przez bank (pozdro dla ziomka z grupy ln który zsharował patent) - chłopak dostał 300zł zwrotu, ja byłem dziś przeloetnie w banku i również zahaczyłem o temat dostałem 120zł, moja Sandra dostała 55zł - im więcej płatnych operacji różnego typu wykonaliście w tym czasie tym więcej kasy dostaniecie - nie jest to informacja publiczna nie ma wprost nigdzie o tym napisane w necie że masz iść do banku i upomnieć się o swoje pieniądze - po zalogowaniu sie do ING znajdziecie info o sprawie uokika który nałożył na nich karę za brak informowania klientów o zmianach w opłatach na trwałym nośniku - stąd ten zwrot. Więcej i dokłądniej znajdzicie np tu: https://bezprawnik.pl/ing-wyplaci-swoim-klientom-pieniadze-a-uokik-ma-juz-na-celowniku-takze-inne-banki/ choć i tutaj nie znajdziecie informacji że należą Wam się pieniądze i macie udać się do oddziału. Co musicie zrobić? Idziecie do banku - mówicie że chcecie dowiedzieć się ile zostało pobranych opłat przez te lata, oni w parę minut to obliczą i w kolejne kilka minut otrzymacie pieniądze na konto. Do kiedy jest czas? Do końca tego miesiąca, poźniej koniec zwrotów w ing, a to o tyle istotne że nigdzie nie ma o tym głośno nie ma... bynajmniej nikt nie informuje że jeśli nie upomnisz się osobiście to zwrot przepadnie. W necie of znajdziecie sporo artykułów na temat Ing i sytuacji z uokikiem ale nigdzie nie ma napisane wprost że należy Wam się zwrot Waszych niesłusznie naliczonych pieniędzy. RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING #UOKIK - SPRAWDZ! - prezes. - 07-11-2018 18:35 W innych bankach też tak można robić czy tylko w ing? RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING #UOKIK - SPRAWDZ! - Damian0820 - 07-11-2018 21:10 (07-11-2018 18:35)prezes. napisał(a): W innych bankach też tak można robić czy tylko w ing?UOKiK nałożyło karę tylko na ING, więc mniemam że można tak robić tylko w ING. RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING #UOKIK - SPRAWDZ! - szykiryki - 08-11-2018 16:53 Dzieki Admin, 180 zł zwrotu moje. Wezmę starego na kolacje, niech ma! RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING #UOKIK - SPRAWDZ! - Admin - 09-11-2018 12:12 Uwaga! 2 kolejne banki otrzymały karę od UOKIKU! muszą wynagrodzić klientom podwyżki, o których nieprawidłowo informowały. Dowiedz się, jak skorzystać z rekompensaty w ING Banku Śląskim, Getin Noble Banku i PKO BP ING Bank Śląski, Getin Noble Bank i PKO BP nieprawidłowo informowały o zmianach opłat. Po decyzjach UOKiK rozliczą się z konsumentami z podwyżek i udostępnią czasowo niektóre usługi za darmo. To kolejne decyzje UOKiK w sprawie trwałego nośnika, w toku są 4 postępowania. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów sprawdza, jak banki zmieniają warunki umów z konsumentami, np. wysokość opłat. Wydał już decyzje wobec 14 banków, które niewłaściwie informowały klientów o zmianach taryf czy regulaminów. Najnowsze dotyczą Getin Noble Banku, ING Banku Śląskiego oraz PKO BP. Decyzje UOKiK - Zobowiązaliśmy kolejne banki, żeby udzieliły poszkodowanym klientom rekompensat. Mają im zwrócić ewentualne nadpłaty i zaoferować korzystanie przez pewien czas za darmo z niektórych usług. Warto z tego skorzystać. Jeśli więc bank przysłał ci zawiadomienie o naszej decyzji, to go nie wyrzucaj. Dowiesz się z niego, jaka rekompensata ci przysługuje, co musisz zrobić, żeby z niej skorzystać i ile masz na to czasu - mówi Marek Niechciał, prezes UOKiK. Najnowsze decyzje UOKiK dotyczą: Getin Noble Bank – klienci mogą liczyć na zwrot nadpłat z tytułu podwyżek, o których nie zostali prawidłowo zawiadomieni (warunkiem jest podpisanie aneksu), a także na zwolnienie przez 2 miesiące z opłat za przelewy krajowe ze swojego konta dokonane w placówce banku, ING Bank Śląski - klienci mogą liczyć na zwrot nadpłat z tytułu podwyżek, o których nie zostali prawidłowo zawiadomieni (warunkiem jest podpisanie aneksu), a także na zwolnienie przez 1 miesiąc z opłat za wypłatę kartą debetową gotówki ze wszystkich bankomatów w Polsce, PKO BP - klienci mogą liczyć na zwrot nadpłat z tytułu podwyżek, o których nie zostali prawidłowo zawiadomieni (warunkiem jest podpisanie porozumienia), a także na okresowe bezpłatne: powiadomienia SMS, przelewy do ZUS i urzędu skarbowego za pośrednictwem serwisu telefonicznego oraz internetowego lub w kanale mobilnym, rozłożenie jednej transakcji kartą kredytową (200-1500 zł) na raty (do 6 miesięcy) z oprocentowaniem 0 proc., czy też wybór niestandardowego wizerunku karty debetowej. Jeśli jesteś klientem któregoś z tych banków, nie przegap zawiadomienia i zadbaj o to, żeby skorzystać z rekompensaty. Szczegóły i terminy znajdziesz w decyzjach UOKiK. Procedura podobna - udać się do banku i zapytać czy w związku z decyzją uokiku należy Wam się jakiś zwrot niesłusznie naliczonych pieniędzy. RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO, BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - DDK - 09-11-2018 12:25 63 zł zwrotu RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO, BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - Akaishi909 - 09-11-2018 13:01 Zaraz lecę do banku, dobre info tak przy piątku Co admin to admin RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO, BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - Dante_/ - 11-11-2018 12:32 Prosto ze strony bankier.pl Cytat:Możliwość otrzymania zwrotu dotyczy wszystkich klientów, którzy do dnia 20 września 2018 r. zgłoszą wniosek o zwrot opłaty. Środki wrócą w terminie do 30 dni od daty złożenia reklamacji. Pytanie brzmi czy mam się po co wybierać do oddziału banku @edit Sprawdziłem panel ING i jest zupełnie coś innego napisane. Cytat:Po otrzymaniu informacji w systemie Moje ING, od 1 października do 30 listopada 2018 r. należy udać się do wybranego przez siebie oddziału banku w celu podpisania aneksu i rozliczenia opłat/prowizji (o ile zostały pobrane). https://www.ingbank.pl/indywidualni/komunikat-decyzja-uokik#szczegoly=1 RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO, BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - FreeDoge - 11-11-2018 17:31 W najbliższy roboczy dzień czyli wtorek udam się do Getin Noble Bank bo jeśli mi się należy zwrot to dlaczego mam podarować Super wiadomość, fajnie Admin że się podzieliłeś informacją RE: Odbierz swoje Pieniądze - dla POSIADACZY KONT ING PKO, BP i GETIN NOBLE BANK #UOKIK - twardy - 12-11-2018 11:42 https://www.bankier.pl/wiadomosc/BZ-WBK-i-ING-maja-zwrocic-klientom-pieniadze-To-efekt-decyzji-UOKiK-u-7604275.html BZ WBK rowniez. |