![]() |
Pozycja w Google - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Pozycja w Google (/Temat-Pozycja-w-Google-150061) Strony: 1 2 |
Pozycja w Google - Dan14NR - 16-08-2017 15:47 Witam Was Zabrałem się za projekt stronki. W pozycjonowaniu jestem zielony, ale staram się codziennie uczyć czegoś nowego. Jakoś przed 10tym (koło 7-8) sierpnia włączyłem indeksację swojej strony w Google, przesłałem sitemapę i stronka jakoś po dwóch dniach została zaindeksowana. Wpisując site:stronka.pl/ wyrzuca mi moją stronkę i jej podstrony. To samo przy wpisaniu adresu bez http:// do przeglądarki, razem z kilkoma stronami, na których zostawiłem backlinki. Na webpozycja.pl "Pozycja w Alexa: powyżej 1 000 000", nie idzie znaleźć stronki po keywordach. OnPage SEO chyba jest w porządku - audyty mam na poziomie 90%, mam linkowanie wewnętrzne, mam 1.2-3% gęstości KW zależnie od podstrony. Tych z kolei jest niewiele, bo główna + dwie i na razie chyba tyle pozostanie. Od kilku dni również linkuję stronkę. Raczej nie robię tego na zaspamionych forach - tylko w profilach na niezaspamionych, w miejscach podanych w poradniku vasakiego (sociale, web 2.0). W GWT pokazuje mi tylko 1 backlink, ale raczej się tym nie sugeruję. Moje pytanie, jak się domyślacie, brzmi - co robię nie tak, że strona nie wpadła jeszcze w jakieś ludzkie wyniki? Konkurencja na tej frazie, jeśli ufać keyword revealerowi, jest raczej nieduża. Właściwie to tylko półtorej strony w Google to jakieś sensowne stronki, reszta to fora, na których dane słowo kluczowe padło w temacie dyskusji. Nie bardzo wiem co robić, żeby to ruszyło. Może powinienem po prostu dalej sobie linkować (5-6 linków ręcznych dziennie, jakieś wpisy na webach + fora) i czekać na jakiś efekt? Może to za wcześnie na obawianie się czegokolwiek? Dodam, że w działaniach ręcznych nie ma filtra, a cały content strony pisany od zera pod polski target i nie są to żadne hacki i generatory ![]() RE: Pozycja w Google - RoyMaster - 16-08-2017 17:53 Poczekaj 3-6 miesiące i zobaczysz efekty. Pozycjonowanie to długi okres i nawet po roku może Ciebie nie być w TOP. RE: Pozycja w Google - piotrekprorok - 16-08-2017 18:04 (16-08-2017 15:47)Dan14NR napisał(a): Może powinienem po prostu dalej sobie linkować (5-6 linków ręcznych dziennie, jakieś wpisy na webach + fora) i czekać na jakiś efekt? Może to za wcześnie na obawianie się czegokolwiek? Na 99% za wcześnie. 5-6 linków dziennie to generalnie malutko no ale po dłuższym czasie coś powinno dać. RE: Pozycja w Google - WhiteNigga - 16-08-2017 18:28 Linkuj cały czas, a po jakimś czasie sam się zdziwisz jak nagle strona ci wskoczy do top 10. RE: Pozycja w Google - rachman - 16-08-2017 18:29 j.w. bądź świadom że aby się piąć w oczach gogla musisz być lepszy od tych których przeskakujesz. Oni są dłużej, mają więcej linków, itd. także proces nie zawsze przebiega zadowalająco szybko ![]() ![]() RE: Pozycja w Google - Dan14NR - 16-08-2017 18:38 Staram się linkować na raczej dobrych jakościowo stronach i forach + własne zaplecza w postaci imgurów, tumblrów itp. W sumie przeczytałem dokładnie to co już wiedziałem, ale przynajmniej upewniłem się w swojej teorii ![]() ![]() W tej chwili mam kilkadziesiąt backlinków, ale dużo z nich pochodzi własnie z np. kilku postów na webach. Postaram się linkować regularnie i to indexować. Póki co niestety jedyna opcja to submit-url lub zwykłe czekanie na indeksację. Bardziej chodziło mi o fakt, że spodziewałem się zobaczyć stronkę chociaż w jakimś top 200, a nie "nigdzie". No ale rzeczywiście - zacznę się martwić, jeśli nie znajdę jej w pierwszych setkach za jakiś miesiąc ![]() ![]() RE: Pozycja w Google - rachman - 16-08-2017 18:42 Gogiel lubi regularny wzrost. Bez akcji typu szał a potem cisza, także pozycjonuj sobie tak jak piszesz - wzrostowo, jakościowo a efekt jak już przyjdzie to będzie stabilniejszy. Wejść na szczyt a potem spaść jak minie "okres dla nowicjusza" to nie bardzo, jak już wejść to się utrzymać ![]() RE: Pozycja w Google - lechoo - 16-08-2017 19:32 Same linki z profili i zaplecz na publicznych platformach to za mało, pomyśl nad zrobieniem zaplecza na własnych domenach (najlepiej pozyskać takie z historią i dobrymi parametrami seo). RE: Pozycja w Google - rachman - 16-08-2017 20:57 Stworzyć zaplecze to gitarrrra ale jak zaplecze nowe to niestety też będzie musiał czekać aż zaplecze trochę podskoczy by dawało moc ![]() RE: Pozycja w Google - lechoo - 16-08-2017 21:35 (16-08-2017 20:57)rachman napisał(a): Stworzyć zaplecze to gitarrrra ale jak zaplecze nowe to niestety też będzie musiał czekać aż zaplecze trochę podskoczy by dawało mocDobrze gada, wódki trza polać |