![]() |
Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? (/Temat-Likwidacja-biznesu-jak-sie-pozbyc-towaru-146910) |
Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - schane - 02-05-2017 14:32 Cześć, jakiś czas temu moja dziewczyna zażyczyła sobie sklepik, padło na handel sztuczną biżuterią.Nakupiła półproduktów za wiele tyś. zł. no i na tym zapał sie skończył. Ja nie chciałem w to wchodzić bo to nie mój temat.. ![]() Mam sklep internetowy oraz konto na allegro. Chce pozbyć się wszystkiego, oczywiście bez strat się nie obejdzie z tym się licze. Co zrobiłem? Wystawiłem aukcje z 500 zawieszkami do wyboru na allegro po 1zł co uważam za dobrą ofertę, oraz ją promuję. Do tego wystawiam bransoletki i inną biżuterię w licytacji od 1 zł, natomiast zainteresowanie jest zerowe. Ponad to promuje przedmioty na facebook ze stawką 2zł/dzień. Oraz ogłaszam oferty w grupach typu kupie/sprzedam. Stąd moje pytanie do osób obytych w temacie, jakie działania mogę podjąć żeby się tego wyzbyć(w sensie chciał bym to jakoś sprzedać a nie wyrzucić)? Chciał bym sie pozbyć wszystkiego w 2 miesiące. Towaru jest za ok 25tyś zł. RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - mamrocik - 02-05-2017 14:42 Na Twoim miejscu odwiedziłbym pobliskie targowiska ![]() ![]() RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - RekinBiznesu - 02-05-2017 14:46 Sprzedaj caly biznes z towarem za 25000 albo idź na rynek handluj RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - schane - 02-05-2017 14:51 Dzięki za rady, wiecie za błedy się płaci.. Przejdę się po targowiskach, zagadam do ludzi, może coś z tego wyjdzie ![]() Bardzo chętnie bym sprzedał cały biznes, nawet za 15k, tylko znajdz mi chętnego... ![]() RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - RekinBiznesu - 02-05-2017 14:55 (02-05-2017 14:51)schane napisał(a): Dzięki za rady, wiecie za błedy się płaci.. Wpisz w Google skup bizuteri czy takie frazy pewnie będą jakieś strony co skupują RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - radek0389 - 02-05-2017 14:56 A próbowałeś rozdać zawieszki "za darmo"? Trochę podziałać na grupach fb itd. W koszt wysyłki dolicz sobie te 1-1,5 zł za zawieszkę. Jak coś jest za darmo to ludzie często wyłączają logikę i zwłaszcza jeśli oferta będzie ograniczona czasowo, to zamówią pod wpływem chwili. RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - schane - 02-05-2017 15:05 (02-05-2017 14:56)radek0389 napisał(a): A próbowałeś rozdać zawieszki "za darmo"? Trochę podziałać na grupach fb itd. W koszt wysyłki dolicz sobie te 1-1,5 zł za zawieszkę. Jak coś jest za darmo to ludzie często wyłączają logikę i zwłaszcza jeśli oferta będzie ograniczona czasowo, to zamówią pod wpływem chwili. Hm robiłem konkursy rozdawałem bransoletki z kamieni które najtańsze nie są.. chętni są ale do czasu kiedy jest to za darmo. Na allegro mam najtańszą wysyłkę tzn nie zarabiam ani grosza a nawet koszt opakowania pokrywam sam. Nie chce budować negatywnego odbioru drogą wysyłka, bo nawet i bez tego klientów brak ![]() RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - kaktuho - 02-05-2017 15:36 Daj na pw jakąś rozpiskę co masz na sprzedaż podeśle znajomym którzy takimi "duperelami" handlują. Nie wielka pomoc ale szansa na to, że jak się dogadacie to na caly towar a nie sztuki ... RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - Mariuszeek - 02-05-2017 17:38 olx i za darmo, może coś z tego wyjdzie ![]() ![]() RE: Likwidacja biznesu - jak się pozbyć towaru? - Captain - 02-05-2017 19:28 Współczuję dziewczyny, 25 tys przewaliła na ten pomysł, a potem od razy zrezygnowała, słomiany zapał? ![]() |