Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA (/Temat-Naruszenie-praw-autorskich-mail-do-duzej-telewizji-z-USA-140759) Strony: 1 2 |
Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Mafis - 22-11-2016 11:53 Witam Postawiłem sobie stronkę pod suby. Stronka jest fanowską stroną jednego z seriali i chciałem ją podpiąć pod suby. Pisałem już do @[Vasaki] lecz pewnie rzadko tu zagląda. Nie podpiąłem nawet linków i dostałem maila od właściciela mojego hostingu, że ktoś z firmy fox domaga się usunięcia strony. Dostałem ten mail po ang i niby mam do jutra usunąć stronę i moją domenę przekierować na ich xD. Bo jak nie to 150tys dolarów mi dojebią kary. Zapytałem się gości od hotingu z jakiego maila wyslana była wiadomość i jednak jest na końcu @fox.com Przejmować się czy nie? Bo zielony jestem Miał ktoś taką sytuacje? RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - piotrekprorok - 22-11-2016 12:07 Jak stać Cię na 150k $ kary to się nie przejmuj RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - aero2 - 22-11-2016 12:17 @[Mafis] To masz hosting lipny, kupiłbyś offshore przez vpn za bitcoin to byś takiej wiadomości nie dostał, admin takiego hostingu nie reaguje na tego typu powiadomienia. RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - surfer0700 - 22-11-2016 12:18 Kara karą, ale to że masz SWOJĄ domenę, przekierować na ICH serwis to wydaje mi się trochę dziwne. RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Mafis - 22-11-2016 12:20 (22-11-2016 12:17)aero2 napisał(a): @[Mafis] Ok wiec domene kupiłem od seohost.pl i oni mi przekazali maila, że coś tam ten fox chce. Bo hosting jest w minthost i od nich nic. Wiec co radzisz zrobić? (22-11-2016 12:18)surfer0700 napisał(a): Kara karą, ale to że masz SWOJĄ domenę, przekierować na ICH serwis to wydaje mi się trochę dziwne. No wiem właśnie i pytałem się seohost czy to żart. A oni powiedzieli, że nie. Ogólne to do jutra mam spełnić parę punktów niby, bo inaczej wchodzą na drogę prawną ble ble ble czyli tak według nich muszę: 1. Usunąć całą treść ze strony 2 Niby pousuwać linki na których jest udostępniany serial (nie dałem takich linkow) 3. Przekierować swoja domene na ich 4. Napisać ile hajsu zarobiłem (stronka ma jakieś 2 miechy i rzadko na nia wchodze bo mi sie nie chce nic dodawac) 5. Napisać do nich maila że wszystkie punkty spełniłem RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Karewer - 22-11-2016 12:29 Widziałem, ze nikt nie wspomniał jeszcze, że to zależy jaką masz tą domenę. Kiedyś była taka afera z fejsem, że ktoś tam miał podobną czy podobnie brzmiącą domenę i musiał tą domenę oddać. Chyba tak skończyła się ta historia. Jest w nazwie domeny coś związane z TV fox? Może zaproponuj, że sprzedasz im tą domenę, a strona zniknie oczywiście? aero2, dobrze Ci doradził. Jeśli chcesz lecieć w ten sposób na granicy, to tylko offshore. Doczepili się domeny, bo to właśnie dzięki niej ludzie trafiają na stronę. Widocznie nie zależy im tak bardzo na zawartości i prawach autorskich (tym, co znajduje się na serwerze), ale na tym, żeby wykorzystać Twoją domenę do skierowania Twojego trafficu na ich stronę RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Klin - 22-11-2016 12:29 Podeślij konkrety. Adres domeny + screeny z maila RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Karewer - 22-11-2016 12:50 Dokładnie. Napisz do Klina, ale jeśli w nazwie domeny nie znajduje się żadne słowo wskazujące, że pochodzi od telewizji FOX, to nie bądź naiwny i nie oddawaj domeny za darmo. Nie ważne czy zarejestrowałeś ją za 0 zł, czy wydałeś jakąkolwiek złotówkę. Dużą stacja z ogromnym budżetem, to uważa, że może Cię straszyć i odbierać to, co Twoje RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - Mafis - 22-11-2016 12:57 (22-11-2016 12:50)Karewer napisał(a): Dokładnie. Napisz do Klina, ale jeśli w nazwie domeny nie znajduje się żadne słowo wskazujące, że pochodzi od telewizji FOX, to nie bądź naiwny i nie oddawaj domeny za darmo. Nie ważne czy zarejestrowałeś ją za 0 zł, czy wydałeś jakąkolwiek złotówkę. Dużą stacja z ogromnym budżetem, to uważa, że może Cię straszyć i odbierać to, co Twoje wysłałem już szczegóły do klina, czekam na odpowiedź. Pewnie zamieszcze ten mail tutaj dla potomnych jak sie nic nie bedzie dało zrobić. Takie cda udostepnia filmy i jakoś im nic nie robią firmy? Jak to możliwe, też maja hosting za bitcoiny? Ogólnie to w nazwie domeny jest nazwa ich serialu z końcówka .pl RE: Naruszenie praw autorskich mail do dużej telewizji z USA - iPlusOfficial - 22-11-2016 13:45 A może konkurencja? |