![]() |
Duplicate Content - Problem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Duplicate Content - Problem (/Temat-Duplicate-Content-Problem-110321) Strony: 1 2 |
Duplicate Content - Problem - fastrets - 11-03-2015 17:44 Witam. Zauważyłem ostatnio że jakichś dwóch typków kopiuje z mojej strony content , w kilku a może i nawet w kilkunastu przypadkach jest to skopiowane słowo w słowo nawet zdjęcia te same. Mam zainstalowane jakieś pluginy na wp które mają niby temu zapobiegać ale jak wiadomo wszystko da się obejść ![]() 1. Co mogę zdziałać w takim przypadku , można to gdzieś zgłosić? 2. Czy może to negatywnie wpłynąć na moją stronę? Dodam że do sprawdzania duplikatów użyłem konta premium na "copyscape" i pokazuje że jest tylko 9 kopi , natomiast jak wbiłem z ciekawości na te strony które wskazał "copyscape" to jak przeglądałem posty to zauważyłem że jest tego więcej. RE: Duplicate Content - Problem - Voldir - 11-03-2015 21:28 Rozwiń myśl: "wszystko da się obejść". Ja mam wtyczkę: WP Content Copy Protection & No Right Click i nie mam żadnego problemu z duplikowaniem Mojego contentu ![]() RE: Duplicate Content - Problem - fastrets - 11-03-2015 21:50 (11-03-2015 21:28)Voldir napisał(a): Rozwiń myśl: "wszystko da się obejść". Ja mam wtyczkę: WP Content Copy Protection & No Right Click i nie mam żadnego problemu z duplikowaniem Mojego contentu @Voldir Heh jesteś w 100% pewien? Może masz mało popularnego bloga. Ja mam 3 wtyczki do blokowania kopiowania + wtyczki do blokowania ip oraz odwiedzin z poszczególnych krajów. A mimo to mam sporo skopiowanego contentu. To że ty zablokowałeś możliwość kopiowania w normalny sposób to nie znaczy że nie można tego skopiować w inny sposób ![]() RE: Duplicate Content - Problem - Voldir - 11-03-2015 21:53 Jeśli wg. Ciebie 1.5k - 2.5k UV dziennie to jest mało popularny blog no to wybacz. Target tylko PL ![]() Że tak spytam... na cholerę Ci 3 wtyczki, które chronią Cię teoretycznie przed tym samym? Poza tym znasz takie fiki, myki, triki a nie wiesz czy to może negatywnie wpłynąć na Twoją stronę, co można z tym zrobić, czy to można zgłosić gdzieś, nie wiesz takich podstaw? Wybacz ale coś mi to śmierdzi. ![]() Jeśli będziesz miał wirusy na komputerze/lapku to też zainstalujesz sobie 3 antywirusy, bo będą chronić Cię przed tym samym? ![]() RE: Duplicate Content - Problem - fastrets - 11-03-2015 21:58 Nie napisałem nigdzie że masz mało popularnego bloga tylko zasugerowałem bo nie napisałeś ile ten blog ma uu , twierdze tylko że jeśli ktoś da rade wejść na twojego bloga to w 100% da rade też ukraść z niego treść. Co do tematu , pomoże ktoś? RE: Duplicate Content - Problem - Voldir - 11-03-2015 22:06 (11-03-2015 21:58)fastrets napisał(a): Nie napisałem nigdzie że masz mało popularnego bloga tylko zasugerowałem bo nie napisałeś ile ten blog ma uu , twierdze tylko że jeśli ktoś da rade wejść na twojego bloga to w 100% da rade też ukraść z niego treść. Właśnie dlatego napisałem żebyś rozwinął myśl że wszystko da się obejść bo twierdzisz że: "jeśli ktoś da rade wejść na twojego bloga to w 100% da rade też ukraść z niego treść." Podaj mi jakieś sensowne argumenty, mniej doświadczonej osobie. Masz na myśli jakieś skróty klawiszowe? Może być PW ![]() RE: Duplicate Content - Problem - fastrets - 11-03-2015 22:24 Ale chłopie po co ci to wiedzieć? Mam wrażenie że chcesz uzyskać tą informacje tylko po to aby w przyszłości kopiować coś z blogów konkurencji. Zapytaj się kogoś z forum np. kogoś z moderatorów lub z elity to to samo ci powiedzą , że wszystko da się skopiować z czyjejś strony. RE: Duplicate Content - Problem - Voldir - 11-03-2015 22:28 (11-03-2015 22:24)fastrets napisał(a): Ale chłopie po co ci to wiedzieć? Mam wrażenie że chcesz uzyskać tą informacje tylko po to aby w przyszłości kopiować coś z blogów konkurencji. Sprawdzam po prostu Twoją wiedzę bo piszesz że znasz nie wiadomo jakie metody a nie wiesz jak się przed nimi zabezpieczyć. Jak już pisałem... nie wiesz: "1. Co mogę zdziałać w takim przypadku , można to gdzieś zgłosić?" "2. Czy może to negatywnie wpłynąć na moją stronę?" Nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak Filtr od Google? ![]() To nie Twoja strona oberwie, tylko ich za kopiowanie treści. Kolego... nie muszę niczego kopiować bo działam na własnej niszy, gdzie na subach wyciągam dniówki po 100-200 zł z pół automatu, przy 2 godzinnym nakładzie pracy. Więc na cholerę mi Twoja wiedza? ![]() RE: Duplicate Content - Problem - Dennisek78 - 11-03-2015 22:31 Fastrets teoretycznie jeśli twój content był I, to google tylko twój content będzie honorować, reszta uzna za duplicate content (robocik nie lubi ludzi którzy kopiują) dlatego też w wyszukiwarce to oni daleko nie pójdą ![]() Chyba, że ktoś reklamuje na YT .. to cóż, nic nie możesz poradzić, bo nawet jeśli ba powiedzmy google by mu dało filtra, to i tak wejścia są w 99% z YT więc on nic nie traci ![]() RE: Duplicate Content - Problem - fastrets - 11-03-2015 22:37 ehh , zaraz mnie szlag trafi z tobą... Niech ktoś z moderatorów lub z elity wypowie i wytłumaczy mu normalnie że da się wszystko skopiować i w żaden sposób nie można się przed tym zabezpieczyć w 100% , można jedynie zmniejszyć ryzyko że ktoś od nas coś skopiuje. |