Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
forszmak polecam - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119)
+---- Wątek: forszmak polecam (/Temat-forszmak-polecam-47535)



forszmak polecam - munio - 22-12-2011 16:26

Składniki
Jak ma być dużo to po kilogramie - (można mniej ale po równo):
- schab bez kości,
- boczek wędzony (chudy),
- kiełbasa cienka (dobrej jakości)
dalej::- wywar rosołowy ( może być z rosołku z kostki),
- ogórki kiszone - no to już w zależności od gustu ale ok. 0,5 kg,
- śmietana,
- koncentrat pomidorowy,
- musztarda ,
- smalec do smażenia ( ewent.olej, oliwa)
przyprawy:- ziele angielskie,
- pieprz,
- sól,
- czosnek,
- pieprz ziołowy,
- listek laurowy,
- papryka,
- majeranek.




Brudna cześć forszmaku ( robota )

Kroimy w słupki lub paseczki jak kto woli to nazywać ok. < 1 cm i smażymy w kolejności: schab i do gara, na tym samym tłuszczu (dodajemy troszkę) boczek i do gara, dalej na tym samym (dodajemy troszkę) kiełbasę i do gara. Wszystko partiami do gotującego się rosołem i gotujemy. W między czasie kroimy tak jak pozostałe składniki ogórki ( wszystko ma mieć jednakowe wymiary ok. < 1 cm) i na patelnie na tłuszczu obsmażamy chwilę i do gara, ale tak pod koniec gotowania jak schab będzie już dochodził ( no momencik odczekać trzeba –schab dojdzie też szybko). Całość gotujemy żeby smaki przeszły, a mięcha zmiękły i dodajemy koncentrat pomidorowy wg gustu, ok. 1 łyżeczkę musztardy ( najlepsza SAREPSKA) majeranek i dosmaczamy .
Listek, ziele, ziarna pieprzu, pieprz ziołowy, paprykę, sól i czosnek dajemy wcześniej. Na sam koniec dodajemy śmietanę, uważamy, by się nie zważyła ( ja zawsze ją hartuję )
Potrawa ma mieć smak słono- pikantno – kwaśny. (można dodać maggi lub sosu sojowego wg uznania). Konsystencja tak jak flaczki tylko nie dodajemy do tego mąki . Gęsta od mięsa ale zupa !!!.


zrodlo wielkiezarcie