Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu ludzi, zwłaszcza młodego pokolenia, poszukuje źródła zarobku w sieci. Dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W czasach, gdy trudno jest o jakąkolwiek pracę nawet dla ludzi z wyższym wykształceniem, zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, dlatego też każdy, kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z JQuery
Autor Wiadomość
DGHubert Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 716
Dołączył: Aug 2015
Reputacja: 247 +

Forum Gold: 191.93
Post: #1
Star Problem z JQuery
Witam.

Tak wygląda problem:
[Obrazek: nbgfdsfgh.jpg]

Mam przyklejony widget w pasku bocznym, wchodzi on pod tekst w stopce.
Chciał bym, aby wjeżdżał całkiem pod stopkę, a najlepiej zatrzymywał się przed stopką.

KOD:
Kod:
(function($) {
var defaults = {
topSpacing: 0,
bottomSpacing: 0,
className: 'is-sticky',
center: false
},
$window = $(window),
$document = $(document),
sticked = [],
windowHeight = $window.height(),
scroller = function() {
var scrollTop = $window.scrollTop(),
documentHeight = $document.height(),
dwh = documentHeight - windowHeight,
extra = (scrollTop > dwh) ? dwh - scrollTop : 0;
for (var i = 0; i < sticked.length; i++) {
var s = sticked[i],
elementTop = s.stickyWrapper.offset().top,
etse = elementTop - s.topSpacing - extra;
if (scrollTop <= etse) {
if (s.currentTop !== null) {
s.stickyElement.css('position', '').css('bottom', '').removeClass(s.className);
s.currentTop = null;
}
}
else {
var newTop = documentHeight - s.elementHeight - s.topSpacing - s.bottomSpacing - scrollTop - extra;
if (newTop < 0) {
newTop = newTop + s.topSpacing;
} else {
newTop = s.topSpacing;
}
if (s.currentTop != newTop) {
s.stickyElement.css('position', 'fixed').css('top', newTop).addClass(s.className);
s.currentTop = newTop;
}
}
}
},
resizer = function() {
windowHeight = $window.height();
};

// should be more efficient than using $window.scroll(scroller) and $window.resize(resizer):
if (window.addEventListener) {
window.addEventListener('scroll', scroller, false);
window.addEventListener('resize', resizer, false);
} else if (window.attachEvent) {
window.attachEvent('onscroll', scroller);
window.attachEvent('onresize', resizer);
}

$.fn.sticky = function(options) {
var o = $.extend(defaults, options);
return this.each(function() {
var stickyElement = $(this);
if (o.center)
var centerElement = "margin-left:auto;margin-right:auto;";

stickyId = stickyElement.attr('id');
stickyElement
.wrapAll('<div id="' + stickyId + 'StickyWrapper" style="' + centerElement + '"></div>')
.css('width', stickyElement.width());
var elementHeight = stickyElement.outerHeight(),
stickyWrapper = stickyElement.parent();
stickyWrapper
.css('width', stickyElement.outerWidth())
.css('height', elementHeight)
.css('clear', stickyElement.css('clear'));
sticked.push({
topSpacing: o.topSpacing,
bottomSpacing: o.bottomSpacing,
stickyElement: stickyElement,
currentTop: null,
stickyWrapper: stickyWrapper,
elementHeight: elementHeight,
className: o.className
});
});
};
})(jQuery);
/*]]>*/

Da się zrobić?

Z góry dziękuje za odpowiedzi! Smile

05-14-2016 16:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzic:
verona Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2011
Reputacja: 189 +

Forum Gold: 0.00
Post: #2
RE: Problem z JQuery
To nie problem z jQuery. jQuery to biblioteka JavaScript, język który odpowiada za "logikę", nie wygląd. Poprawki powinieneś nanieś w CSS (stylu) strony bo elementy na screenie są po prostu błędnie rozmieszczone.

Lub po prostu wywołujesz to coś w złym miejscu.


Edit: Twój skrypt posiada ustawienia CSS tego elementu, ale nie wiadomo jakie powinny być parametry skoro nie wiadomo jak zbudowana jest reszta strony.

Support techniczny FireSub: [email protected]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-14-2016 16:18 przez verona.)
05-14-2016 16:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DGHubert Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 716
Dołączył: Aug 2015
Reputacja: 247 +

Forum Gold: 191.93
Post: #3
RE: Problem z JQuery
(05-14-2016 16:15)verona napisał(a):  To nie problem z jQuery. jQuery to biblioteka JavaScript, język który odpowiada za "logikę", nie wygląd. Poprawki powinieneś nanieś w CSS (stylu) strony bo elementy na screenie są po prostu błędnie rozmieszczone.

Lub po prostu wywołujesz to coś w złym miejscu.

To co pozmieniać w css? Już pół internetu zwiedziłem i nie mogę sobie poradzić.

05-14-2016 16:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gremquen Offline
Uzależniony
*

Liczba postów: 1,436
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 393 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 18.00
Post: #4
RE: Problem z JQuery
Parametr z-index w CSS powinien Ci to rozwiązać

[Obrazek: icecashbanner.png]
05-14-2016 16:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TodMean Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 204
Dołączył: Jun 2015
Reputacja: 74 +

Forum Gold: 106.00
Post: #5
RE: Problem z JQuery
Niestety moja kryształowa kula się popsuła Sad

Musiałbyś podać adres strony, bo same obrazki nic nam nie dadzą Wink

Pomogłem? Daj [Obrazek: thumbsup.gif]
05-14-2016 16:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
daniel42na Niedostępny
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 6,998
Dołączył: Jun 2012
Reputacja: 5965 +

Forum Gold: 93.47
Post: #6
RE: Problem z JQuery
Tak jak wyżej, musisz ustawić np. "footer{z-index:2;}" a ".reklama{z-index:1;}" (nie wiem jaką reklama ma tam klase, musisz sprawdzić) tak aby footer był zawsze na reklamie. Wtedy reklama będzie wjeżdżać pod footer. Jak chcesz, żeby zatrzymywała się przed nim to musisz troche więcej z JS pokombinować.
05-14-2016 16:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DGHubert Offline
Stały Bywalec
*

Liczba postów: 716
Dołączył: Aug 2015
Reputacja: 247 +

Forum Gold: 191.93
Post: #7
RE: Problem z JQuery
(05-14-2016 16:51)daniel42na napisał(a):  Tak jak wyżej, musisz ustawić np. "footer{z-index:2;}" a ".reklama{z-index:1;}" (nie wiem jaką reklama ma tam klase, musisz sprawdzić) tak aby footer był zawsze na reklamie. Wtedy reklama będzie wjeżdżać pod footer. Jak chcesz, żeby zatrzymywała się przed nim to musisz troche więcej z JS pokombinować.

Zrobiłem tak jak napisałeś tylko na odwrót, bo jak ustawiłem tak jak napisałeś to nic się nie zmieniło.

http://www.TOPopularne.pl

Nie da się nic w tym kodzie pozmieniać aby zatrzymywało się przed stopką?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-14-2016 17:59 przez DGHubert.)
05-14-2016 17:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Apps Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 457
Dołączył: Aug 2015
Reputacja: 195 +

Forum Gold: 390.00
Post: #8
RE: Problem z JQuery
(05-14-2016 17:58)DGHubert napisał(a):  Nie da się nic w tym kodzie pozmieniać aby zatrzymywało się przed stopką?

Nie da się bo do tego potrzebna jest jakaś biblioteka JS, chyba, że napiszesz ją sam.

Przykład: http://leafo.net/sticky-kit/#reference
05-14-2016 21:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rachman Offline
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,141
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 797 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 580.20
Post: #9
RE: Problem z JQuery
Możesz pobrać wysokość stopki (warto poprawiać tą wartość w trakcie zmiany rozmiaru okna przeglądarki), dodać wysokość banera "latającego" i jeśli do przewinięcia strony zostało tyle co suma wartości stopka+baner to zawiesić na stałe baner na tej wysokości...

Wysyłka 20 000 email - prezent
LEGALNE Bazy 12 000 000 klientów w kraju i zagranicą
Reklama
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-14-2016 23:41 przez rachman.)
05-14-2016 23:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.