Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu ludzi, zwłaszcza młodego pokolenia, poszukuje źródła zarobku w sieci. Dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W czasach, gdy trudno jest o jakąkolwiek pracę nawet dla ludzi z wyższym wykształceniem, zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, dlatego też każdy, kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lyoness - Wasze opinie
Autor Wiadomość
Golima Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 133
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 17 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 105.00
Post: #1
Lyoness - Wasze opinie
Siema

Ostatnio kumpel oraz jego brygada 20+ kumpli ściągnęli mnie spotkanie "biznesowe". Zaczęli przepięknie gadać ogólnikowo o biznesie. Aż wreszcie dowiedziałem się, że tym biznesem jest layo. Prześwietliłem internet i z tego co widzę jest to pewnego rodzaju piramida finansowa a trochę MLM (Multi Level Marketing). Opinię są bardzo stare... Sięgają nawet roku 2012... Jakie opinie są na dzień dzisiejszy ?

Ktoś miał z tym doświadczenie, co to jest z czym to się ?
12-14-2016 16:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
rachman Online
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,334
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 901 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:
(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 580.20
Post: #2
RE: Lyoness - Wasze opinie
To to jeszcze istnieje? Byłem na spotkaniu w Kraku jak to jeszcze nie było na naszym rynku. Tam się ładnie zapowiadało ale takie interesy to się w to w chodzi na początku a nie po tylu latach. Trzeba było "cegiełki" dość drogie kupić by od razu być na wysokim miejscu i łapać pod sobą ludzi. Wtedy nie miałem kasy to nie wszedłem ale ładnie to wyglądało. Prawda jest taka że miało być hucznie i głośno a gówno co o tym słychać. Ludzie mieli jedną kartą lojalnościową mieć zniżki w prawie wszystkich marketach, na stacjach paliw, sklepach sieciowych i wszędzie gdzie uda im się podpisać umowę a odkąd byłem na spotkaniu w ani jednym miejscu nie widziałem loga czy możliwości skorzystania z tego programu.
Coś słychać było pod względem biznesowym - różnie pisano bo wiadomo podejrzenia są zawsze gdy coś ma strukturę piramidalną (a prawie każdy biznes już takową ma niestety) więc tego nie oceniam - ryzyko jest zawsze wiadomo - ale tego że wcale od strony konsumenckiej o tym nic nie słychać to totalna porażka bo bez konsumentów ten biznes nie ma racji bytu. To w ogóle gdzieś działa? Widział ktoś coś? Można gdzieś tego używać?

Nawet 1000 zł za założenie darmowego konta w mBank - bonus 100 zł, 250 zł premii i do 650 zł zwrotu

[Obrazek: yggSQV]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-14-2016 20:22 przez rachman.)
12-14-2016 19:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
axelunio Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 167
Dołączył: Sep 2016
Reputacja: 54 +

Forum Gold: 1.00
Post: #3
RE: Lyoness - Wasze opinie
Byłem na kilku spotkaniach lata temu, nawet zakupiłem te "cegiełki" ze znajomymi. Ja wszedłem chyba za coś około 1500zł najniższy prób nie pamiętam dokładnie, niektórzy za 9000zł dostając przy tym złota kartę. Kartę mi skradli, choć przez tyle lat do niczego się nie przydawała - a miała. Jedynie można było kupić dodatkowe bony do różnych sieciówek bądź Orlenu na paliwo, ze zwrotem jakiś max 2%.
Wiem ze regulamin całkowicie zmienili i oferowali mi chyba 76zł na kolejne zakupy... Regulaminu nie akceptowałem a kasa pewnie przepadła. Sam ostatnio szukałem jakiś informacji ale głucho wszędzie.
Zarobić na tym zarobili Ci co polecali dalej, oraz partnerzy biznesowi, którzy mieli firmy i wiadomo inni do nich przyjeżdżali bo 2% zniżki był.
Temat będę śledził dalej bo może odzyskam jeszcze jakiś hajs ;D

Skup przedmiotów CS:GO (skrzynki, skin'y, klucze)
klikam: freebitco.in
beefighters.com
12-14-2016 22:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rachman Online
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,334
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 901 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:
(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 580.20
Post: #4
RE: Lyoness - Wasze opinie
Tak ale by polecać na poważnie trzeba było kupić te droższe cegiełki i tu był myk. Ty na mniejszej cegle byś zarabiał: masz zwroty za swoje zakupy i za zakupy poleconych... bez dostępu do grubej kasy z większych jak to się zwało dystrybutorów? nie pamiętam. Większe poziomy miały możliwości zarabiać a niższe to ochłapy zależne od rozreklamowania tego ... które okazało się ściemą. Dlatego nie wchodziłem bo czułem że bez grubej kapuchy nie warto wchodzić a nim ludzie się przekonają do korzystania z kart... Tymczasem tak głośno o nich ze jak sam info nie poszukasz to ani widu ani słychu. Miały być reklamy w TV itd. a tymczasem okazało się że to był jeden z pierwszych programów hybrydowych który z pozoru dawać miał zniżki, być systemem MLM (na których można zarabiać uczciwie i skutecznie) ale z tego wszystkiego został tylko system piramidki...

Nawet 1000 zł za założenie darmowego konta w mBank - bonus 100 zł, 250 zł premii i do 650 zł zwrotu

[Obrazek: yggSQV]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-15-2016 00:09 przez rachman.)
12-14-2016 23:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
axelunio Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 167
Dołączył: Sep 2016
Reputacja: 54 +

Forum Gold: 1.00
Post: #5
RE: Lyoness - Wasze opinie
Nie do końca bo mogłem poszukiwać dalej partnerów i podpinać pod siebie Tongue Też byłem nie pewny dlatego wszedłem najniższym progiem, znajomi wchodzili po 9000zł i tez cicho siedzą aby nie przypominać sobie o stracie ;D Ale tutaj nie o tym mowa Wink
Ale masz racje wyglądało bardzo pięknie nawet pamiętam tą zagraniczną reklamę z psem, kręconą nad jakimś brzegiem morza, ze pies może nie wrócić ale cashback tak ;D

Skup przedmiotów CS:GO (skrzynki, skin'y, klucze)
klikam: freebitco.in
beefighters.com
12-15-2016 00:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rachman Online
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,334
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 901 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:
(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 580.20
Post: #6
RE: Lyoness - Wasze opinie
No nie pamiętam dokładnie ale wiem że za większe cegły miało się dużo większe możliwości które były niedostępne za te niższe. Wg mnie za te niższe nie było sensu wchodzić w czasach kiedy to w ogóle nie było znane a za niższe - to co Ty wykupiłeś - opłacało by się wejść w momencie jakby ludzie się przekonali do zakupów w tym systemie. Bez klientów nie urobisz na tym pułapie za wiele. O to mi chodziło.
Pięknie się zapowiadało - reklamy w prasie, tv, radiu, necie. Mieli pozyskać sieci, mniejsze sklepy itd. Już sobie myślałem kurde jakbym miał na te większe cegły to mógłbym wtedy pozyskiwać właśnie sklepy (jeśli dobrze pamiętam) i wtedy kasę widziałem impreza ale jako łapacz klientów... kasa widoczna dopiero jakby to było rozreklamowane choć po ćwierci jak obiecali. Wyruchali wg mnie takich jak Ty bo mogłeś złapać parę osób - one by zyskały bo miały by wszędzie dosłownie niższe ceny (a raczej zwroty Wink ) a Ty byś miał z tego swoje. Firma nieznana, program tym bardziej, nie wiadomo czy ktoś korzysta nawet, cisza, i w ogóle lipa. Znaleźć kogoś i przekonać do wejścia w to albo choć do bycia konsumentem nie problemem by było gdyby były z tego korzyści a teraz to raczej jest "praca" i "nagonka" a nie dawanie wabika i chodźcie po "korzyści". Korzyści byłyby duże dla każdej ze stron ale zaje.... sprawę. To już 6 lat? Jakoś tak i nadal nikt nie wie o nich a rynek miał być dosłownie ometkowany ich logiem Wink Dupa Walduś i tyle Wink

Nawet 1000 zł za założenie darmowego konta w mBank - bonus 100 zł, 250 zł premii i do 650 zł zwrotu

[Obrazek: yggSQV]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-15-2016 01:09 przez rachman.)
12-15-2016 01:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Golima Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 133
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 17 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 105.00
Post: #7
RE: Lyoness - Wasze opinie
Rzekomo w przyszłym roku ma zostać zamknięta możliwość wykupywaniu udziałów. Aktualnie jest otwarta chmura z partnerami w PL. Ale już nie długo, bo w przyszłym ma właśnie ruszyć reklama i zaczną wprowadzać terminale do mniejszych sieci sklepików oraz rozdawać karty klientom tych sieciówek. Moi znajomi wjebali w to po 35k i mnie też namawiają, że rzekomo w przyszłym roku zacznie się szał. Rzekomo Layo ma podzielić rynek. bo tak naprawdę jeżeli wypali to wszystkie transakcje pieniężne będą przechodzić właśnie przez to narządzie. Co to daje ? Nie ciężko się domyślić. Ale ile prawdy w tym ? Moi znajomi w tym temacie postanowili i wierzą, że za niedługo będą mięć kupe hajsu. Ta ich radość i to przekonujące mówienie jest aż chore i zaraźliwe. Wziąć w takim wieku kredyty na 35k wsadzić w coś co tak naprawdę np. ja pierwszy raz słyszę.
Glosy: dzemba (+1)
12-15-2016 09:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rachman Online
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,334
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 901 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:
(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 580.20
Post: #8
RE: Lyoness - Wasze opinie
Ta jasne. Z tego co pamiętam już na początku czyli parę lat temu na spotkaniu na którym byłem już straszyli że niedługo będzie zamknięta możliwość zakupu cegieł Wink Może zamkną może nie. Co do szału to powiem Ci kolego czekam na niego ok. 6 lat i na razie nawet piskania mysiego nie ma o tym bajzlu. Takie interesy mają to do tego że należą do kogoś innego i NIGDY nie dowiesz się dopóki nie przekonasz się na własnej skórze czy w godzinie w której ma być "szał" - będzie szał reklamy czy szał zwijania interesu...
Życzę by nie okazało się to szwindlem ale na razie fakty są takie że szał trwa rzekomo już kilka lat... Wybacz ale gdy ktoś zarzeka się że ma miliony zabezpieczone na reklamę i biznes, że na zachodzie to działa od lat a u nas już już lada dzień zaspamują nam tv, radio, net, bilbordy itd. a tymczasem ni widu ni słychu to może to moment się obudzić i patrzeć trzeźwo a nie na "podniecenie nowicjuszy"?

Wejdziesz to STRACISZ albo ZYSKASZ. Ryzyko jest TWOJE i TYLKO twoje.

Nawet 1000 zł za założenie darmowego konta w mBank - bonus 100 zł, 250 zł premii i do 650 zł zwrotu

[Obrazek: yggSQV]
12-15-2016 16:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dzemba Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 305
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 49 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 25.00
Post: #9
RE: Lyoness - Wasze opinie
Kolega wydał na "pakiet" 11,5 tys zł i wsiąknął na rok poświęcając się rekrutacji i pracy dla tego badziewia (moja prywatna opinia), miał zarabiać kokosy, a po zwerbowaniu +-30 osób powiedział, że wyszedł na niewielki + PO ROKU PRACY Jerk Na początku mówił, że będzie jeździł nowym porsche tylko nie wie jaki kolor wybrać, a z mojej perspektywy jak rok temu miał starego fiata tak nadal ma Lol Straszliwe pranie mózgu i robota za darmo, i te ich gadki "Mam wspaniały tort i chce się nim z tobą podzielić!" ...

PS. było to w wakacje 2015 jak do nich przystąpił, więc w miarę świeża informacja.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-16-2016 13:29 przez dzemba.)
12-16-2016 13:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olosliwa Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 19
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 2 +

Forum Gold: 0.00
Post: #10
RE: Lyoness - Wasze opinie
(12-14-2016 19:48)rachman napisał(a):  Ludzie mieli jedną kartą lojalnościową mieć zniżki w prawie wszystkich marketach, na stacjach paliw, sklepach sieciowych i wszędzie gdzie uda im się podpisać umowę a odkąd byłem na spotkaniu w ani jednym miejscu nie widziałem loga czy możliwości skorzystania z tego programu.

Chyba nie znasz roli tego programu. Lyoness polega na tym, że oddaje część marży przekazanej od sklepu, stacji etc, lyonessowi za przyciągnięcie klienta, a ten oddaje klientowi, który trafia do sklepu znajdując go na liście sklepów lyoness. Błędnie myślisz, że ludzie widzą wielkie logo lyoness np. obok loga Carrefour i zanim wejdą do carre4, gdzie i tak mieli kupować rejestrują się w lyoness, żeby wyłuskać te kilka %.
Oczywiście takie jest myślenie większości Polaków-Cebulaków

Aktualizując temat, teraz nie ma kupowania cegiełek. Zamiast tego, jest system LYCONET, gdzie można wejść i rejestrować partnerów, jadę na konferencję do Warszawy na ten temat, ale sam lyoness, rejestruje nowych klientów za darmo, którzy mogą dostawać zwrot za zakupy w większości naszych sklepów. Lyoness się rozwija jak kiedyś MasterCard.
WAŻNE jest to, że przybywa coraz więcej partnerów. Mamy teraz ALLEGRO, więc skoro kupujecie na Allegro, to dlaczego nie skorzystać ze zwrotu pieniędzy?
Znam się osobiście z polskim ambasadorem Lyoness, sporo wiem na ten temat i chętnie pomogę każdemu.
Czekam na pytania, hejty, pochwały, żale, krzyki etc Wink

olosliwa, dumny członek http://zarabiam.com od Mar 2014.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-23-2017 00:45 przez olosliwa.)
03-23-2017 00:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dropshipping - wasze opinie sheko12 17 2,999 07-29-2017 16:45
Ostatni post: Kamjl
  opinie o nikebuyerzone szoqun 12 791 07-09-2017 15:12
Ostatni post: szoqun
  Wasze dniówki fejQ 6 508 07-13-2016 18:42
Ostatni post: moreNeed
  Wasze "wypalone" nisze (+mój poradnik) fejQ 8 1,461 06-12-2016 21:45
Ostatni post: tomek7912
  FM GROUP - Opinie - Hit czy Kit? LessiPL 101 66,092 06-08-2016 02:32
Ostatni post: adik7276

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.